Zoeken

Rebranding Odido overall winnaar Sign Benelux Award 2024

Rebranding Odido overall winnaar Sign Benelux Award 2024

Leeuwarden, 1 oktober 2024

C&L Signs en Iwaarden zijn met het project ‘Rebranding Odido’ uitgeroepen tot overall winnaars van de Sign Benelux Award 2024. Voor het eerst in de geschiedenis van deze gerenommeerde vakprijs stonden twee overall winnaars op het podium. De Fespa Nederland Innovatie Award ging naar het geautomatiseerd ontwerpen van bewegwijzering door EMBewegwijzering. En ‘Neonkroonluchter’ van Neon73 werd uitgeroepen tot Publieksfavoriet.

De Sign Benelux Award 2024, een initiatief van het vakblad Sign Benelux, is maandagavond 30 september uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in Act Eventstudios in Arnhem, waarbij zo’n 180 personen aanwezig waren.

Ronald Burger (C&L Signs Apeldoorn) en Gert en Annekoos Beitler (Iwaarden Barneveld) namen, als inzenders van het project ‘Rebranding Odido’, de Sign Benelux Award 2024 in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Hans van de Schoot.

Categoriewinnaars

Het project Odido was niet de enige winnaar. Van de vijftien genomineerde projecten werden vijf projecten uitgeroepen tot winnaar in hun categorie. Deze categoriewinnaars zijn:

Categorie Interior & Architectural Signage:

Snowflake, ingezonden door Mc Art Creative Signmaker (Alblasserdam)

Categorie Outdoor Signage:

Outletcentrum Roermond, ingezonden door Neggers Reclame (Etten-Leur)

Categorie Indoor Signage:

Analoogram, ingezonden door Analoogram (Amersfoort)

Categorie Voertuigreclame:

Wagenpark in chrome, ingezonden door Printville (Destelbergen, België)

Categorie Tentoonstellingsbouw:

Ledkubussen Design Museum, ingezonden door Q-lite (Baarle-Hertog, België)

Buitencategorie

Het overall winnende project ‘Rebranding Odido’ maakte diepe indruk op de vakjury. Niet alleen qua omvang, maar ook vanwege het maatwerk, de enorme voorbereiding, moeilijke omstandigheden, technische uitvoering en enorme logistiek. Bij dit project ging het om het in één weekend, in het grootste geheim, rebranden van de vestigingen én kantoren van Odido. C&L Signs was verantwoordelijk voor het ombouwen van ruim 120 winkels en Iwaarden verzorgde het rebranden van drie kantoorcomplexen op verschillende locaties. “Dat weekend was er vrijwel geen monteur of signmaker meer beschikbaar in Nederland”, aldus Van de Schoot namens de vakjury, die ook een pluim uitdeelde aan VIM Group, de opdrachtgever voor deze Odido-klus, en aan alle betrokken uitvoerende signmakers.

Fespa Nederland Innovatie Award

Met Fespa Nederland als sponsor werd deze editie voor de derde keer een extra prijs uitgereikt: de FESPA Nederland Innovatie Award. Hierbij is door de vakjury specifiek gekeken naar innovatieve elementen in het project. Deze award werd gewonnen door EMBewegwijzering met het geautomatiseerde systeem om bewegwijzeringsborden te ontwerpen. Een efficiënte tool die helpt om slimmer en sneller te werken. “Een meesterlijk concept en echt een innovatie voor de wayfindingbranche”, aldus Hwie-Bing Kwee namens de vakjury.

Publieksfavoriet

Ook Neon73 ging er met een belangrijke prijs vandoor. Hun project Neonkroonluchter kreeg namelijk de felbegeerde Publieksprijs. Het bedrijf realiseerde een cirkelvormige kroonluchter van neon, met een radius van 250 cm, boven de bar van Coffeelovers in Maastricht. Het geheel werd ontworpen door Rob Truien.

Vakjury

De vakjury werd gevormd door personen uit verschillende disciplines in en rond de sign- en reclamewereld, onder voorzitterschap van Hans van de Schoot (Visievormgevers). De vakjury bestond verder uit Carlo Stalpaert (Zeno Signmakers), Kim Rauwerdink (Nimeto), Hwie-Bing Kwee (Omnimark en Fespa Nederland), Edwin ter Linden (Haaxman Lichtreclame), Ronald van Voorthuizen (FE LENN) en Karin van der Zanden (Multisign).

Prijzen

Alle winnende projecten kregen een mooie award. Alle genomineerden en kanshebbers voor de Fespa Nederland Innovatie Award kregen bovendien de projectpresentatie van hun eigen project, geprint op een canvasdoek.

Sponsoren Sign Benelux Award 2024:

Ambassadeurs: Durst Benelux, Glasfolie Suncontrol, MERK Display, SI’BON en Techniek Nederland.

Rechtenvrij beeldmateriaal:

  • De winnaars van de overall Sign Benelux Award 2024;
  • Alle genomineerden van de Sign Benelux Award 2024;

Foto’s: Koos Groenewold

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Eisma Businessmedia bv

Wouter Mooij, hoofdredacteur Sign Benelux / Sign.NL

Telefoon: +31 (0)88-294 4817

E-mail: redactiesign@eisma.nl

Of kijk op: Sign.NL/award

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.